Waarom 10 euro?

beeld1Ik sponsor al enkele jaren Plan België. Door het feit dat zij een erkende NGO zijn, kunnen zij fiscale attesten uitdelen (iets wat uiteraard niet kan in een privé-project).

Het maandelijkse bedrag van 30 euro dat naar Plan wordt overgeschreven vloeit voor een deeltje terug naar wie dat stort door de fiscaliteit in België. Daarom ontstond dan ook het idee om dat bedrag integraal te laten renderen voor projecten in de derde wereld.

Op die manier ontstaat er ook een alternatief voor mensen die 30 euro per maand te veel vinden. Je kan klein beginnen door 10 euro per maand voor Malawi te geven en misschien kan je dan later wel dezelfde redenering toepassen.

Een andere belangrijke reden is dat we het project willen draaiende houden door alles beheerbaar te houden. En er blijft ook altijd een klein risico bestaan dat het project niet loopt zoals verwacht. Weinig geld betekent ook weinig risico. Wie ons steunt, is van dat risico op de hoogte en neemt het er graag bij. Voorlopig houden we het project dus in een soort slaapstand levend.